stekpanna

Det tog mig ganska många år att inse att bra köksutrustning gör matlagningen både roligare och bättre. Det gäller allt ifrån kökets design med yta och vitvaror till direkta köksredskapen som används. Har man rätt verktyg är det helt enkelt roligare och det är därför jag valt att investera i en bra stekpanna inför julen.

Egentligen är stekjärn en riktigt bra julklapp att få och jag hade personligen inte tagit illa vid mig om jag hade fått ett av min partner. Sånt där kan vara lite känsligt så är man av det manliga könet bör man känna sin partner så väl att man kan avgöra hur denne tar det. Jag tänker på att det kan vara en symbol för att kvinnan traditionellt stått i köket och lagat mat så huruvida det är en bra julklapp beror helt klart på.

Oavsett om det är en stekpanna eller något annat jag köper så brukar jag försöka hitta den bästa produkten att köpa. För mig är det såklart även en faktor av prisvänligheten men överlag är det viktigt att den presterar bra och därför vill jag även titta på tester.

Den stekpannan som jag valde att köpa var nämligen Scanpan CTX Ceramic Titanium vilket är en modell som fått bäst i test när bland annat Aftonbladet gjorde en test av stekpannor rätt nyligen. Jag sökte även runt en hel del och hittade även att konsumenter gett modellen bra betyg och att den även används av kockar.

Modellen är slimmad med en minimalistisk design och tillverkad i rostfritt stål med en keramisk beläggning på insidan. Detta gör att stekpannan fungerar bra på induktionshällar också samtidigt som den har fördelar som att vara lätt att hantera, lättdiskad och klarar ugnsvärme på upp till 260 grader. Som kryddan på moset ges 10 års garanti på stekjärnet vilket gör att köpet känns tryggt.

Jag hade fått tipset att kolla närmare på Jamie Olivers stekpannor och att de skulle vara väldigt bra. Efter att ha läst och kollat tester så stämmer förmodligen det också men det finns antagligen bättre varianter och jag tror verkligen att Scanpan CTX Ceramic Titanium är en av de bästa stekpannorna du kan få tag på idag.

Jag har använt modellen i lite drygt en vecka och tidigare har jag bara haft vanliga stekjärn i gjutjärn och något gammalt i teflon vilket jag inte använder för att jag vet att det är dåligt för hälsan. Skillnaden att gå från det till detta är enorm och jag kan bara rekommendera det om ni funderar i liknande banor.

Så jo bra köksredskap gör matlagningen roligare. En bra stekpanna gör det verkligen roligt att jobba med såser i stekjärnet vilket jag tidigare inte gillat för det blir snabbt så tungt.

Så vad blev priset för Scanpan CTX Ceramic Titanium? Jag betalde under 900 kronor med frakt.

Källor (Läs mer om stekpannan):

Stekpannor – Bäst i Test

https://www.amazon.co.uk/Scanpan-CTX-28-Frying-Pan/dp/B00323NSLA

https://www.scanpan.eu/series/ctx

Videos om Scanpan CTX Ceramic Titanium:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.