Kommer ni ihåg dockskåpen som var så populära under 50-60-talet? De är fortfarande väldigt populära även om det inte alls är i samma utsträckning som förr när alla ville ha det. Men det finns fortfarande ett stort intresse för dockskåp och låta sina barn leka med sin fantasi på ett sätt som inte inkluderar en surfplatta.

De klassiska dockhusen finns kvar och tillverkad idag av företaget Micki som även ligger bakom en hel del andra leksaker och dockskåp. Serien Lundby är den mest populära och här hittar du även de klassiska dockskåpen Lundby Småland som är tänkt att motsvara en svensk villa. Dockskåpet Lundby Stockholm är en nyare variant som motsvarar en modern lägenhet i Stockholm.

Men jag kan inte komma ihåg att dockskåpen varit så dyra förr dock. Idag kostar dockskåpen runt 1000 kr beroende på modell och riktpriserna går upp mot 1500 kr. Den summan i sig är väl kanske okej men nu pratar vi ett helt tomt dockhus med tapetserade väggar. Kvaliteten i bygget är dock hög men det är ändå en saftig prislapp för man behöver ju sedan köpa möbler och gubbar som passar in.

Tillbehören består ofta av set där t.ex. en möbelgrupp för ett rum ligger i ett paket. Det samma gäller gubbarna där en familj kanske ligger som ett paket. Varje paket kostar sedan 100-300 kronor och ska man fylla hela huset med möbler, inredning och gubbar så räcker det inte att lägga på ytterligare 1000 kr.

Det fina med dockskåpen från Lundby som tillverkas av Micki är att de håller en hög kvalitet och har ett bra andrahandsvärde och det är inte ovanligt att dessa ärvs både inom syskonskaran men även från generation till generation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.