billiga utemöbler

Det börjar dra ihop sig och planera inför sommaren vilket för många är de dyraste månaderna på året med utflykter, inköp och semester.

För mig innebär det inköp av nya utemöbler och då rättare sagt en ny matgrupp (bord och stolar) för sex personer. Utöver det är det bestämt att vår äckliga kolgrill skulle bytas ut och för att inte göra som vi gjorde förra året när vi resonerade likadant men ändå behöll den så skrotade vi den i höstas. Vi har alltså ingen grill kvar och tvingas köpa en ny.

Nu har man ju dock börjat inse att man vill inte lägga för mycket pengar på utemöbler och ny grill. Så hur kan man göra för att få ner priset och få tag på bra men billiga utemöbler samt en grill?

1. Gör en budget för sommaren

Detta låter nästan lite sjukt i mina öron för jag har aldrig någonsin gjort en sommarbudget. Jag har en budget som visar vad en normal månad kostar mig men inte mycket mer än så.

Däremot är det en hel del saker jag vill göra i sommar som t.ex. resa på en weekendresa till Rom, gå på konsert och festival, småutflykter och en del annat. Ovanpå detta ska vi som sagt köpa nya utemöbler och även en gasolgrill. Så på något vis vill ja få kontroll och veta hur mycket allt kommer kosta och hur mycket reserv-fickpengar jag kan ha under sommaren.

2. Billigare med utemöbler online?

Vi var iväg i helgen som gick men mängden utemöbler hos möbelbutikerna var ju ytterst tråkigt. Jag tror de tror att det fortfarande är vinter men våren är ju här nu i hela södra Sverige. Tiden går fort nu och snart är det påsk vilket firas sent i år. Det känns som hög tid att börja ta in utemöbler i sitt sortiment tycker man.

Lite smått besvikna satt jag med plattan framför Melodifestivalen i helgen (som var en besvikelse förresten) och tittade efter billiga utemöbler online istället. Jag hittade denna hemsidan som gav tips på flera butiker och listade även vilka som hade gratis frakt och så.

Det känns inte helt orimligt att nu hitta nya snygga utemöbler för 5000 kr eller kanske t.o.m. lägre. Min sambo får vara med och titta ut exakt sen men det ser helt klart lovande ut och jag hade räknat med 7000 kr eller i värsta fall mer så detta känns riktigt kul.

3. Billiga gasolgrillar?

Landmann Triton PTS 3.0
En snygg gasolgrill från Landmann som jag kan tänka mig

Det är aldrig jag som grillar maten och jag har ingen som helst aning om hur det fungerar rent tekniskt med en gasolgrill. Så här kommer sambon få styra helt och hållet. Vi snackade ett tag om att en Weber hade varit trevligt att investera i men nu tycker nog både han och jag att de där tusenlapparna är kanske roligare att lägga på något annat i sommar.

Nu låter det snarare åt att köpa en trevlig gasolgrill för runt 3000 kr genom någon av butikerna som återfinns här. Sen kommer det tillkomma gasol och reglage till priset så vi kommer ändå landa runt 4000 kr för en grill.

Jag tycker där fanns en hel del snygga modeller från Landmann som verkar vara bra med flera brännare som är rostfria. Grillen i sig kanske inte är det men vi hade tänkt sätta in den i förrådet när den inte används och räknar därför med att den kan vara med i många säsonger.

Grill är faktiskt ganska dyrt om man inte använder den så mycket. Om man bara för skoj skull räknar med att en grill för 3000 kronor håller i 6 år så är det 500 kronor per år. Grillar man 20 gånger är det 25 kronor per tillfälle och då räknar man inte med gasolen.

Nu är det ju en fantastisk lyx och sköter man det så håller grillen säkert längre än så. Kanske grillar man också mer än 20 gånger per år så i slutändan blir det inte så mycket. Men det är helt klart något man ska använda om man kan. Utmaningen blir att variera recepten så man inte alltid grillar ungefär samma sak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.