AmsterdamJag och några vänner funderar på att ta ledigheten i sommaren och utnyttja den med en resa till Holland.

Kanske blir det så att vi satsar på en charterresa men i sanningens namn så kanske inte det är det billigaste alternativet för oss. Det beror väldigt mycket på efterfrågan av resor och hur många billiga platser som resebolagen säljer ut.

Ibland kan det vara bättre att försöka plocka på sig en billig flygbiljett och välja hotellet själv. Jag har tidigare använt mig av Airbnb vid resor och det har fungerar väldigt bra faktiskt, men jag har också fått problem där man uthyraren av någon anledning fått problem.

I två fall har jag drabbats där jag tvingats bokat om till något annat därför känner jag att boendet i år bör bli hotell. I ena fallet var det en akut vattenskada och de erbjöd mig att komma och titta för att visa att de inte hittat på. I det andra fallet tror jag att den hyrdes ut till någon annan istället. Dessutom hade det varit nice att bo lite finare på kanske ett trevligt 4-stjärnigt hotell.

Det finns en del prisvärda och fina hotell i Amsterdam som inte är så dyrt ändå. Vi är inne på att resa till Amsterdam och utforska den staden. Här verkar Hotelspecials ha många trevliga alternativ att välja på och man blir mest ressugen när man sitter och tittar bland alternativen.

Holland har vi spikat länge för det känns som ett klassiskt och bra val som förmodligen inte kan gå fel. Vi skulle säkert kunnat resa till andra ställen i Europa men vi tycker också alternativen blivit få (subjektivt då). Italien är inte riktigt något land som har det som vi är ute efter. Grekland och Turkiet känns inte alls lika roligt längre jämfört med vad det gjorde för 10 år sedan.

Hotell med pool AmsterdamMindre länder som Kroatien skulle kunna vara ett alternativ men det får bli till en annan gång. Amsterdam är en härlig stad och allting ifrån flygplats till annan infrastruktur fungerar ändå bra. Man kan helt enkelt förlita sig mer på det man tar för givet här hemma i Sverige.

Det enda jag kommer sakna i Holland är den Grekiska och Franska matkulturen som jag tycker är bäst följt av Italien. Inte för att Nederländerna nödvändigtvis har en dålig matkultur, men den känns inte alls så vass som de andra. Som tur är så är det ändå en stad som kommer bjuda på många fina restauranger och uteliv.

Ett schyst hotell med en bra restaurang, trevligt poolområde och nära till shopping hade varit en succé. Vi ska försöka boka resan och hotell senare i juli månad. Bra svenskt väder brukar sänka efterfrågan och priserna på hotell och flyg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.